Plisségordijnen, een minder bekende vorm van zonwering

Van alle verschillende soorten zonwering welke er op de markt zijn terug te vinden zijn de zogenaamde plisségordijnen ongetwijfeld één van de minst bekende. Dat is eigenlijk best opvallend, want er zijn ongelofelijk veel interessante voordelen aan verbonden. Niet alleen is het zo dat gebruikmaken van plisségordijnen kan zorgen voor meer privacy in uw woning, daarnaast kan ze ook de isolatiewaarde van huw huis een duwtje in de rug geven. Finaal is het ook nog eens zo dat plisségordijnen dienst kunnen doen als natuurlijke zonwering. Bent u ook benieuwd naar alle voordelen waar u op kunt rekenen bij het gebruik van plisségordijnen in uw huis? Hou dan zeker en vast rekening met de informatie zoals hieronder aangegeven!

Een elegante uitstraling gegarandeerd

De eerste reden waarom mensen er in de praktijk vaak voor kiezen om gebruik te maken van plisségordijnen heeft te maken met de uitstraling waar deze over beschikken. Van plisségordijnen is namelijk bekend dat ze een zeer elegante uitstraling hebben. Bij dit type van zonwering wordt er gebruik gemaakt van een geplooide stof. Deze zorgt ervoor dat deze raamdecoratie een luxueuze en karakteristieke uitstraling heeft. De vouwen welke zich in de stof bevinden realiseren bovendien in de praktijk een ronduit bijzondere lichtinval. Het is in de praktijk mogelijk om te kiezen voor verschillende kleuren en stoffen bij plisségordijnen. Ook dit is een niet onbelangrijk voordeel waar u op kunt rekenen. De beschikbaarheid van verschillende kleuren en stoffen zorgt er namelijk voor dat u dit type van raamdecoratie in werkelijk elk interieur kunt integreren.

De isolerende werking van plisségordijnen

Dat zoveel mensen er vandaag de dag voor kiezen om in hun woning gebruik te maken van binnenzonwering hoeft niet te verbazen. Een extra interessant voordeel dat hieraan verbonden is heeft dan ook betrekking tot het feit dat gebruikmaken van binnenzonwering een extra isolerende werking met zich meebrengt. Met name plisségordijnen slagen er in om op dit vlak twee verschillende voordelen te realiseren, namelijk:

  • Ze zorgen ervoor dat de tocht efficiënt buitenshuis kan worden gehouden;
  • Ze zorgen voor een aanzienlijke inperking van het warmteverlies;

Mede omwille van bovenstaande wordt het in de praktijk altijd aangeraden om de binnenzonwering in uw woning ‘s avonds te sluiten. Op deze manier kunt u namelijk altijd rekenen op de meest optimale warmtebesparing en dus ook besparing op uw energiefactuur. In het bijzonder voor plisségordijnen geldt dat ze doorgaans een uitstekende isolatie kennen. Wordt er gebruik gemaakt van dubbele plisségordijnen? In dat geval ontstaat er mede door het zigzagprofiel een honingraatstructuur welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van horizontale luchtkamers. Deze luchtkamers slagen er in om een prima isolatie te realiseren.

Wilt u graag kunnen rekenen op een nog betere isolatie bij het gebruik van plisségordijnen? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor het gebruik van dubbele plisségordijnen welke zijn voorzien van een speciale aluminium coating aan de binnenkant. U zult kunnen vaststellen dat dit u in de praktijk de meeste energiebesparing oplevert.

 Wat zijn duette plisségordijnen?

Voor veel mensen is het niet duidelijk dat er verschillende soorten plisségordijnen op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de gewone plisségordijnen en zogenaamde duette plisségordijnen of dupligordijnen. Duette gordijnen worden in de praktijk gerealiseerd uit twee lagen. Dit in tegenstelling tot de gewone plisségordijnen waarbij er slechts sprake is van één enkele laag. Door de aanwezigheid van deze twee lagen is er sprake van een honingraatstructuur welke over een uitstekende isolerende werking beschikt. Bovendien is er aan het gebruik van duette plisségordijnen nog een extra voordeel verbonden. Hun opzet zorgt er namelijk voor dat zowel de optrekkoorden als de koordgaatjes in de praktijk aanzienlijk minder goed zichtbaar zijn.

Plisségordijnen uitrusten met een top/down & bottom/up systeem

Het is in de praktijk eveneens mogelijk om te kiezen voor het gebruik van plisségordijnen welke beschikken over een top/down & bottom/up systeem. Dit betekent concreet dat u het gordijn aan de onder- en bovenkant naar boven en beneden kunt bewegen. Concreet biedt dit u aldus de mogelijkheid om het gordijn eenvoudig in het midden van het raam te laten hangen. Dit brengt in de praktijk natuurlijk een uitermate belangrijk voordeel met zich mee. Het is namelijk zo dat u op deze manier altijd de privacy in uw woning structureel kunt verbeteren. Dit bovendien ook nog eens terwijl u kunt profiteren van een natuurlijke lichtinval. Het is in de praktijk dan ook zeker de moeite waard om op z’n minst te overwegen om gebruik te gaan maken van plisségordijnen met een top/down & bottom/up systeem.

Hoeveel kosten plisségordijnen precies?

Een logische vraag die iedereen zich stelt welke interesse heeft in het kopen van plisségordijnen heeft natuurlijk betrekking tot het prijskaartje dat er aan verbonden is. Op dit vlak moet er in eerste instantie worden gekeken naar het exacte type van plisségordijn waar gebruik van wordt gemaakt. Met andere woorden, kiest u voor een standaard exemplaar of heeft u de voorkeur aan een exemplaar welke op maat is gemaakt? Op maat gemaakte plisségordijnen passen uiteraard uitstekend in uw interieur, maar zijn in aankoop behoorlijk wat duurder. Wilt u dus met andere woorden vooral kiezen voor plisségordijnen welke over een scherp prijskaartje beschikken? In dat geval is het wellicht interessant om daarvoor vooral te kijken in de richting van standaard plisségordijnen.

Voor standaard plisségordijnen geldt dan weer dat vooral de afmetingen bepalend zijn voor het prijskaartje dat u moet betalen. Neem nu bijvoorbeeld de standaard plisségordijnen welke beschikken over een breedte van 60 centimeter en een hoogte van 175 centimeter. Voor deze plisségordijnen geldt dat u kunt rekenen op een prijskaartje van gemiddeld zo’n 40 euro. U moet er echter rekening mee houden dat deze standaard plisségordijnen niet zomaar door iedereen gebruikt kunnen worden. Door te kiezen voor op maat gemaakte plisségordijnen beschikt u dan ook over aanzienlijk meer keuzevrijheid. Bovendien kunt u er op deze manier ook nog eens altijd voor de volle honderd procent zeker van zijn dat uw plisségordijnen optimaal zullen aansluiten op het raam waar deze voor gehangen moeten worden.

Bestel je plisségordijnen online bij Doe Het Budget.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *