Zo creëer je meer geborgenheid in de kinderkamer

Het is voor kinderen ontzettend belangrijk om zich geborgen te voelen. Al vanaf de geboorte merk je dat ze vaak opkrullen en een donker en warm plekje zoeken om in te slapen. Ze willen zich veilig voelen, het gevoel hebben dat ze niets kan gebeuren.

Geborgenheid is soms lastig te vinden. Met behulp van de juiste kleuren, accessoires en het geschikte bed kan je dit echter wel realiseren. En juist in de kinderslaapkamer is dit van essentieel belang. Als kinderen zich immers ergens geborgen moeten voelen, is het de slaapkamer wel. Dit is de enige ruimte in huis die volkomen van hunzelf is.

Ook op latere leeftijd zal dit blijven. Zelf merk je wellicht ook dat je een favoriete slaaphouding in bed hebt. Waarschijnlijk eentje waarbij je jezelf niet alleen heerlijk nestelt op je matras bij Weidswonenenslapen.nl, maar waarbij je ook een veilig plekje zoekt. Soms met je hoofd lichtjes onder de dekens en andere keren starend naar een rustgevend nachtlampje op je nachtkastje. Er zijn verschillende manieren om je geborgen te voelen in de slaapkamer. Bedenk goed: als de kinderslaapkamers geborgenheid uitstralen, zal dit hun nachtrust duidelijk ten goede komen. En wanneer je kinderen goed slapen, doe jij dat ook.

Bang in het donker?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen vaak veel angstgevoelens hebben. Ze vinden het meestal nog lastig om de realiteit en fantasie uit elkaar te halen. Hierdoor kunnen ze irreële angstgevoelens ervaren. Een veelgehoorde klacht zijn angsten in het donker. Een monster onder het bed, inbrekers, brand… het zijn allemaal angsten die de revue passeren en jouw kind uit zijn slaap kan houden.

Probeer de kinderslaapkamer daarom zoveel mogelijk aan te kleden met zachte materialen en vriendelijke kleuren. Laat hem zelf zachte en comfortabele dekbedden uit zoeken om de nachtrust te verbeteren. Zorg er tevens voor dat de kamer niet te donker of te stil is. Investeer bijvoorbeeld in een nachtlampje met bijpassend slaapmuziekje die je kind zelf kan aanzetten als het bang is.

Ook schaduwvorming speelt een belangrijke rol bij angsten in het donker. Enge schaduwen kunnen jouw kind onnodig bang maken. Probeer daarom bepaalde knuffels op de plank te vermijden en vraag je kind welke schaduwen hij eng vindt. Zo kun je de meubels of accessoires verwijderen die deze veroorzaken.

Klamboe om het bedje

Een klamboe bij Weidswonenenslapen is een geweldige sfeermaker in iedere slaapkamer. Bovendien heeft deze naast een sfeervolle functie ook nog eens een zeer praktische rol in de ruimte. Zo kan een klamboe voorkomen dat jouw kind gedurende de zomermaanden lekgeprikt wordt door muggen. Zeker wanneer je kind allergisch is voor muggenbulten kan dit ontzettend fijn zijn. Zo voorkom je dat je weer een aantal nachten wakker ligt, omdat je kind niet kan slapen door de jeuk.

Let op: een klamboe om het bedje van zeer jonge kinderen is onverstandig. Zij kunnen verstrikt raken door de klamboe, wat zeer gevaarlijke situaties op kan leveren. Kies daarom bij jonge kinderen voor een hor voor het slaapkamerraam en ga eventueel nog even op muggenjacht voordat je je kind naar bed brengt. Vanaf de leeftijd van ongeveer zes jaar is een klamboe een uitstekend en sfeervol alternatief.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *