Amerikaanse makelaar

Net als in Nederland kan een Amerikaanse makelaar je helpen bij het kopen en verkopen van een huis in Amerika. Als emigrant wil je vaak direct een huis kopen in Amerika.
In Amerika zijn er veel nationaliteiten, dus ook onder de makelaars, probeer daarom een makelaar te vinden die de zelfde taal spreekt.
Maar let vooral op andere zaken, want een huis kopen in Amerika is toch iets anders dan bij ons in Nederland.

Makelaar Amerikastockvault-usa-love-grunge-flag134594

In Amerika en net als in elk land zijn er goede en slechte makelaars, zoek daarom uit of de makelaar die je wilt hebben, al eerder zaken heeft gedaan en of er positief op is gereageerd.
Meestal geeft dat wel iets aan of je de makelaar kan vertrouwen zo ja of nee.

Ook in Amerika werkt de verkoper en de koper van een huis met een eigen makelaar.
Een makelaar in Amerika moet zijn aangesloten bij het MLS (Multi Listing Systeem), een verkoop makelaar moet het huis wat te koop staat inschrijven bij de MLS, zo kunnen alle makelaars in Amerika dat huis/pand aanbieden.

Dus elk huis wat te koop staat in Amerika kan je met een willekeurige makelaar benaderen, dat is een voordeel van het MLS. De verkoop- en aankoop makelaar regelen dan samen de koop. Let bij het kopen wel op wat de prijswaarde voor een huis is, bij een huis met een prijsdaling kan je misschien in de toekomst een leuk centje aan verdienen door het weer te verkopen. Maar denk dat wel aan belastingen, notaris- en registratiekosten, verzekeringen, HOA enz.

Controleer of de makelaar in Amerika

  • Schriftelijke bevestiging voor verkoop huis
  • Recente verkopen van andere huizen (ervaring)
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft
  • En laat je gevoel ook meewegen in je beslissing