Huis kopen bij een makelaar in Amerika

Je kunt op verschillende manieren een huis kopen in Amerika, op de gewone manier, Foreclosure of Short Sale.
De gewone aankoop spreekt voor zich, er is dan een overeenkomst tussen koper en verkoper via de makelaar. Op deze manier wordt er ook in Europa gehandeld.
Bij een Foreclosure en Short Sale houdt het in dat de verkoper van het huis in geldnood is gekomen en daardoor het huis moet verkopen, met geluk krijg je het huis voor een lagere prijs dan normaal.

Overige maar toch belangrijke zaken

Rijbewijstumblr_niynvqxNWX1qfirfao1_1280

Het Nederlandse rijbewijs is de eerste drie maanden in Amerika geldig.
Vervolgens moet je een kleine rij-test ondergaan om in het bezit te komen van een Amerikaans rijbewijs.

Paspoort

Aan een identiteitsbewijs heb je enkel niet genoeg, je dient in het bezit te zijn van een paspoort om Amerika in te komen en te mogen blijven. Ook moet je paspoort geldig zijn, net zolang als je verblijf. Voor kinderen moet je een apart paspoort hebben.

Verzekeringen

Als je permanent naar Amerika wilt verhuizen dan moet je dat melden bij het UWV in Nederland. Zo heeft de instantie inzicht of je recht hebt op een uitkering zo ja of nee.
Je ziektewetuitkering, WAO en WIA behoud je, deze gelden ook als je naar Amerika emigreert. Het enigste nadeel is dat er een buitenlandbijdrage wordt ingehouden op je uitkering, dit is gelukkig geen groot bedrag. Het bedrag wat je moet afdragen als loonbelasting heeft te maken met hoeveel je verdiend.
Dit wordt in Amerika met een progressief inkomstenbelastingstelsel geregeld.