Is verhuizen naar Amerika jouw American Dream?

Amerika lijkt voor velen nog het beloofde land om te emigreren. Zelfs als je er al eens bent geweest, weet je dat Amerika, een land is van oneindige mogelijkheden. Het land biedt echt alles en heeft alles waar een mens maar kan van dromen. Maar vergis je niet, emigreren naar een ander land en dan vooral naar Amerika, gaat niet vanzelf.

Eerst en vooral heb je een goede reden nodig om te emigreren naar dit land. Er zijn ook een paar mogelijkheden om een verblijfsvergunning aan te vragen of te bekomen. Alles hangt af van wat je doelstellingen zijn om te verhuizen.

Verblijfsvergunningen en visa

Greencard: Eerst en vooral heb je een visa nodig om in het land te verblijven. Als je langer dan 90 dagen wil blijven dan heb je een Greencard nodig. Met een Greencard heb je alle rechten en plichten van de Amerikanen. Zo kan je hiermee gemakkelijker werk vinden of eventueel een huis kopen.

Werk: Als je al een aantal jaar werkt voor een Amerikaanse firma kan na verloop van tijd een permanente verblijfsvergunning aangevraagd worden door je werkgever.

Huwelijk: Nog een manier om naar Amerika te emigreren en er te wonen is door een huwelijk. Met een verlovingsvisum moet er binnen de 3 maand getrouwd worden. Na 3 jaar huwelijk kan je ook een permanente verblijfsvergunning verkrijgen. (Dit vooral om schijnhuwelijken tegen te gaan, daarom dient men 3 jaar te wachten)

 

En dan nu emigreren?

Paspoort
Je paspoort moet zolang geldig zijn als de duur van je verblijfsvergunning. Na je permanente vergunning kan je een Amerikaans paspoort verkrijgen.

Rijbewijs
Je rijbewijs is 3 maand geldig en nadien moet je een eenvoudige test afleggen om een Amerikaans rijbewijs te verkrijgen

Verzekering
Als je definitief vertrekt naar Amerika, dien je dit te melden bij de UWV in Nederland. Dit om na te gaan of je recht hebt op een uitkering.

Definitief verhuizen van de inboedel

Als je je keuze hebt gemaakt en wilt gaan verhuizen naar Amerika, kan je het best beroep doen op een internationaal verhuisbedrijf. Zij helpen je inboedel te verschepen en zorgen dat alles ter plaatse komt. Zij regelen zelf de papieren en de zending. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *